Mijn 10 mooiste trouwfotografie-momenten van 2013

Het jaar 2013 zit er bijna op en daarom zie je overal jaarlijstjes verschijnen. Mijn jaarlijstje kan daarom natuurlijk niet ontbreken. Ik heb geprobeerd om een top 10 te maken van mijn mooiste fotografiemomenten, maar wat was dat moeilijk!! Zoveel mooie bruiloften met zoveel mooie, grappige of ontroerende momenten! Hieronder dan toch mijn bijzonderste fotografiemomenten van het jaar 2013.

#10
Anne had drie bridesmaids en wilde dan ook van die echte Amerikaanse bridesmaids-foto’s. Dit moment was zo leuk omdat het spontaan tot stand kwam; een van de meiden begon met optillen en de rest volgde vanzelf. Best knap dat het in een keer goed ging, want Anne had een knoepert van een jurk. Het leukste aan deze foto vind ik dat je her en der de schoenen ziet die de meiden nog snel even hadden uitgetrokken.

20130825-2353

#9
Deze foto is van dezelfde bruiloft. Het net getrouwde bruidspaar kwam, vlak na de ceremonie, naar buiten en kuste elkaar in Hollywood-stijl, omring door hun gasten. Leuk, omdat het niet in scene gezet was maar spontaan gebeurde!

20130825-2084

#8
Nog een foto van de bruiloft van Anne en Dieter: na de ceremonie ging het bruidspaar met de directe familie naar een aparte ruimte, waar ze de gelegenheid hadden om elkaar te feliciteren. Hier staat Anne op het punt om haar kersverse schoonmoeder te omhelzen. De blijdschap in het moment was bijna tastbaar!

20130825-2035

#7
De bruiloft van Millanie en Jarno was op de heetste dag van het jaar. Des te meer respect voor het feit dat ze zich – in trouwkleding – in de loeihete ballenbak waagden om daar met hun dochtertje te spelen.

20130825-0268

#6
Jarno werkt in de motorsport, dus was het niet meer dan vanzelfsprekend dat ze zelf een motor als trouwvervoer hadden. Maar de motor met zijspan was niet alleen voor de show, ze gebruikten hem ook daadwerkelijk om mee van locatie naar locatie te rijden. Fijn voor de verkoeling – het was 36 graden! Deze foto nam ik terwijl ik zelf achter het stuur zat. Niet zo veilig misschien, maar wel de moeite waard!

20130825-9811

#5
Afgelopen april mocht ik voor het eerst een huwelijk fotograferen van een koppel van gelijk geslacht – voor mij extra speciaal, omdat ik zelf ook met een vrouw getrouwd ben. Het was een mooie dag met twee knappe bruidegommen!

20130825-8616

#4
De bruiloft van Marisa en Stefan was ook al op zo’n mooie, stralende dag. Dit moment was grappig omdat hun dochtertje een ballon had, die ze juist op dat moment – midden in de ceremonie – losliet. Alle gasten keken ontroerd toe hoe de ballon omhoog ging de lucht in. Ik stond toevallig precies op de juiste plek; achter het bruidspaar.

20130825-6849

#3
Dit moment – van dezelfde bruiloft – was vlak nadat hun dochtertje haar ouders voor het eerst had gezien. Ze was helemaal onder de indruk van haar mama in die mooie jurk. We deden een spontane fotosessie op het hotelbed.

20130825-6742

#2
Bruidegom Leon krijgt op deze foto de sleutel overhandigd van de Triumph van zijn vader. Dit moment was bijzonder omdat Leons vader nóóit iemand anders in zijn auto laat rijden. Hij moest dan ook beloven dat hij hem in één stuk en zonder krassen terug zou brengen.

20130825-4705

#1
De roze hoed van Margreet was een echte eyecatcher. Grappig was dan ook het moment toen ze met haar kersverse man Leon het stadhuis uitkwam en een windvlaag haar hoed in een keer meenam. Gelukkig was ik op het juiste moment en de juiste plek! De hoed werd trouwens onderschept door de vader van Leon, die hem met een grote glimlach terugbezorgde.

slide20

 

1 antwoord
 1. Verloofd
  Verloofd zegt:

  Ik ben ideetjes aan het opdoen voor onze bruiloft, en toen kwam ik dit artikel tegen. Wat een ontzettend mooie foto’s! Echt iets om trots op te zijn!
  Groetjes,
  Jasmine

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.