Trouwen in Huis De Voorst, Eefde: Anne en Dieter

Vorig jaar september fotografeerde ik de bruiloft van Matthijs en Eveline. Die dag raakte ik in gesprek met Anne, de zus van Eveline, die me vertelde dat ze ging trouwen met haar vriend Dieter. Ik was heel vereerd toen ik een paar maanden later een mailtje kreeg van Anne en Dieter met de vraag of ik ook hun bruiloft wilde fotograferen. In het kennismakingsgesprek gaven ze aan dat ze tradities erg op prijs stellen en graag in stijl wilden trouwen, maar wel ongedwongen en met hun eigen draai. Ze lieten me hun save the date zien in Mad Men-stijl en vertelden over het “thema” van hun bruiloft: “Toen mannen nog mannen waren en vrouwen nog rokken droegen.”

Op 16 augustus was de grote dag. Toen ik naar Eefde reed, raakte ik onder de indruk van de mooie omgeving en van de toplocatie waar de bruiloft plaatsvond: Huis de Voorst. “Het Versailles van Nederland”, zoals de ambtenaar van de burgerlijke stand later in zijn speech zou zeggen. Bij mijn aankomst werd ik ontvangen door de bridesmaids van Anne. Ik was net op tijd voor het moment dat ze haar jurk zou aantrekken. Na een klein stressmomentje met de jurk was Anne dan eindelijk zo ver om haar (heel zenuwachtige) aanstaande te ontmoeten. Dieter moest zelfs een traantje wegpinken bij het zien van zijn prachtige bruid.

Daarna nam ik het bruidspaar mee voor een fotoshoot in en om Huis de Voorst, terwijl het zonnetje er flink op los scheen. Na de fotoshoot begonnen de daggasten binnen te druppelen, die geheel in stijl ontvangen werden met een drankje en finger sandwiches, tot de plechtige aankomst van het bruidspaar in de mooie trouwauto. Nadat het bruidspaar iedereen had begroet, verzamelden de gasten zich in de trouwzaal. Anne en Dieter hadden ook de ceremonie helemaal zelf vormgegeven; met een bijzondere en emotionele speech van een vriendin, die daarin ook fragmenten had verwerkt van persoonlijke brieven die het bruidspaar aan elkaar hadden geschreven. Er werd menig traantje gelaten door de aanwezigen.

Na de ceremonie volgde het aansnijden van de taart, diverse toasts en een gezellige borrel in het zonnetje. Tenslotte nam ik Anne en haar bridesmaids nog mee voor een korte fotoshoot (jammer eigenlijk, dat we in Nederland geen traditie hebben van bridesmaids en groomsmen, het levert zulke leuke plaatjes op!) en toen zat mijn werk erop. Dieter en Anne, gefeliciteerd! Ik vond het erg bijzonder om jullie bruiloft te mogen fotograferen!

Anne-en-Dieter-0886
Anne-en-Dieter-0901 Anne-en-Dieter-0904
Anne-en-Dieter-0953 Anne-en-Dieter-0961
Anne-en-Dieter-0969 Anne-en-Dieter-0979 Anne-en-Dieter-0994 Anne-en-Dieter-1038 Anne-en-Dieter-1052 Anne-en-Dieter-1077 Anne-en-Dieter-1089 Trouwen in Huis de Voorst, Eefde - Anne en Dieter Fotoreportage in de tuin van Huis de Voorst Anne-en-Dieter-1117 Huis de voorst Eefde, bruid en bruidegom Anne-en-Dieter-1183 Anne-en-Dieter-1203 Anne-en-Dieter-1219 Anne-en-Dieter-1239 Anne-en-Dieter-1254 Anne-en-Dieter-1278 Anne-en-Dieter-1297 Anne-en-Dieter-1306 Anne-en-Dieter-1318 Trouwfoto's huize Voorst, Eefde Anne-en-Dieter-1334 Anne-en-Dieter-1341 Anne-en-Dieter-1359 Trouwen in Huis de Voorst, Eefde Anne-en-Dieter-1390 Anne-en-Dieter-1412 Trouwauto Bentley Huis de Voorst, Eefde Anne-en-Dieter-1440 Anne-en-Dieter-1456 Boeket met op de achtergrond Huis de Voorst Huis de Voorst overzicht Bruid maakt zich op in de spiegel Anne-en-Dieter-1509 Anne-en-Dieter-1514 Anne-en-Dieter-1521 Anne-en-Dieter-1549 Anne-en-Dieter-1621 Bentley trouwauto Huis de Voorst, Eefde     Anne-en-Dieter-1632 Anne-en-Dieter-1654 Trouwen in Huis de Voorst, Eefde    Bruidspaar op de trap van Huis de Voorst Bar in Huis de Voorst Anne-en-Dieter-1756    Trouwceremonie in de trouwzaal, huis De Voorst, Eefde Vader geeft bruid weg in de trouwzaal van Huis de Voorst
Anne-en-Dieter-1827 Anne-en-Dieter-1938 Anne-en-Dieter-1841 Anne-en-Dieter-1865 Anne-en-Dieter-1871 Anne-en-Dieter-1928Anne-en-Dieter-1891 Anne-en-Dieter-1896 Anne-en-Dieter-1945 Anne-en-Dieter-1819 Anne-en-Dieter-1963 Anne-en-Dieter-1968 Anne-en-Dieter-2047 Trouwen in huis de Voorst, Eefde Kussend bruidspaar op de trappen van Huis de Voorst Anne-en-Dieter-2095 Anne-en-Dieter-2181 Anne-en-Dieter-2207 Drie generaties trouwringen Drie generaties trouwringen en bruid Bruid met bruidsmeisjes in de tuin van Huis de Voorst Bruidsmeisjes in roze jurken met bruid Bruid met haar bruidsmeisjes Bruid met haar bridesmaids

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.