Over mij

Mijn stijl

Mijn stijl kun je omschrijven met de woorden fris, licht en scherp . Door het gebruik van lichtsterke lenzen kan ik werken met zeer kleine scherptedieptes. Met andere woorden: foto’s waarvan de voorgrond scherp en de achtergrond onscherp is.

In de nabewerking corrigeer ik  alle foto’s  op kleur, contrast en belichting en zet een aantal foto’s om in zwart wit. Ik maak geen overmatig gebruik van photoshop. Mijn ervaring is dat effecten die er nu hip uitzien, over enkele jaren al heel gedateerd ogen. Ik streef er juist naar om foto’s te maken die het moment weergeven zoals het was.

Over Els

20131-smallFotografie is al ruim tien jaar mijn passie. Ik fotografeer niet alleen bruiloften, maar alles om me heen. Verder ben ik dol op fotoboeken, die maak ik dan ook graag. Voor mezelf, voor vrienden en familie en natuurlijk voor mijn klanten.

Sinds 2007 houd ik mij bezig met bruidsfotografie. Eerst op verzoek van vrienden en kennissen, tegenwoordig voor iedereen die dat wil. Ik woon in Eindhoven, maar ben beschikbaar voor trouwreportages door het hele land en daarbuiten.

Ik hou verder van: Mijn twee katten Lola en Flip – New York – Een mooi gedekte tafel – Winnen met Triviant (bijna altijd dus) – Festivals – Sarcastische humor – Infographics – Volkswagenbusjes – Photobooths – Tattoos – Boekwinkels – Rode wijn – Typografie – Etsy – mijn iPhone en MacBook – Stoffen met vrolijke printjes – Herfstkleuren – Een wand vol ingelijste foto’s – Pinterest – Een opgeruimd bureau – Lijstjes afvinken

Mijn visie

Trouwfoto’s zijn een blijvende herinnering aan jullie huwelijksdag en die moeten dan ook de emotie en sfeer van de dag uitstralen.

Door de dag heen probeer ik alles vast te leggen wat er gebeurt. Ik hoor vaak van mijn bruidsparen: “Je was overal, maar niemand heeft je echt gezien.” en “Wij houden van spontane foto’s, niet zo geposeerd.” Geen opgeprikte trouwfoto’s, ik wil dat jullie jezelf zijn en je op je gemak voelen. Het moet boven alles jullie dag zijn.

Anderen over mij

“Wat we het allerknapste vinden is dat Els op veel foto’s precies de emotie van een bepaald moment heeft weten vast te leggen. Daardoor beleef je veel mooie momenten van die dag, telkens weer opnieuw als je naar de foto’s kijkt.”

“Els is prettig om om je heen te hebben, ze is er maar ook weer niet. Ook onze daggasten (waarvan 1 een fotograaf) hebben diverse complimenten gemaakt over Els!”

“Op de bruiloft zelf was ze op de achtergrond aanwezig, maar ze legde steeds op de juiste momenten mooie beelden vast. Hierdoor hebben de foto’s een ongedwongen karakter; geen ‘gemaakte’ poses, maar alles en iedereen precies zoals hij/zij is.”